Recenzi.cz > Články >
Webhosting Wedos Recenze: Diskuse, Rady, Tipy, Ceny, Zkušenosti

Webhosting Wedos Recenze: Diskuse, Rady, Tipy, Ceny, Zkušenosti

Orientačně 3 minuty čtení   |   Komentáře (9)
Průměr: 4.2 (5 x hlasováno)
Obsah tohoto článku

Tato stránka je určena všem, kteří chtějí sdílet své názory a zkušenosti s webhostingem Wedos a dalšími službami, které tato společnost nabízí. Ať už jste dlouholetým uživatelem Wedosu, nebo o této službě teprve přemýšlíte, jste na správném místě! Tato platforma slouží jako prostor pro otevřenou diskusi o výhodách, nevýhodách, problémech i spokojenosti s Wedos produkty, jako je: sdílený webhosting (NoLimit/Extra), WebSite, webmail, registrace domén a další hostingové služby. 

Zapojte se do diskuse o přednostech či negativech Wedosu, přečtěte si zkušenosti ostatních nebo se podělte o své vlastní hodnocení, a pomozte tak ostatním rozhodnout se, zda je Wedos tou pravou volbou pro jejich projekt...

Pokud máte zájem o jakýkoli Wedos produkt (Webhosting, VPS, WMS, Disk) nebo jinou službu a chcete získat zajímavou slevu v desítkách %, mrkněte na aktuální slevové kupony Wedos.

Co je Wedos a proč by vás měl zajímat?

Wedos je jedním z nejpopulárnějších poskytovatelů webhostingu v České republice. Nabízí široké spektrum služeb, od klasického webhostingu až po doménové služby. S jejich cenovou politikou a zaměřením na výkon se stal konkurencí pro hráče jako Český hosting či Váš Hosting.

Výhody a nevýhody Wedos webhostingu

  • Nízká cena – Wedos je známý svou cenovou dostupností. Mnoho uživatelů ho volí právě kvůli příznivým nákladům, a to i pro malé podniky nebo osobní stránky.
  • Rychlost a stabilita – Mnoho Wedos recenzí zdůrazňuje stabilitu a rychlost jejich serverů, což je klíčové pro provoz bez výpadků.
  • Jednoduché přihlášení a administrace – Wedos poskytuje uživatelům snadno ovladatelné prostředí, včetně jednoduchého přihlášení a správy služeb.

  • Technická podpora – I když má Wedos solidní technickou podporu, některé recenze zmiňují delší čekací doby na odpověď, zejména u složitějších technických problémů.
  • Omezené funkce pro náročnější projekty – Pokročilí uživatelé mohou postrádat některé specifické funkce, které jiní poskytovatelé jako Váš Hosting či Český hosting nabízejí.
  • Chybějící přístup přes SSH (Shell, Putty) na Wedos hostingu ztěžuje kromě jiného vzdálenou správu databází (Mysql, MariaDB).
  • Viz níže: Nepodpora nástrojů, jako jsou Drush (správa Drupal CMS přes příkazovou řádku) a Composer (nástroj pro správu PHP balíčků) komplikuje práci s moderními CMS systémy jako je zmíněný Drupal 10/11. Jakkoli můžeme chápat, že Wordpress zákazníků je diametrálně více :)

Omezené možnosti vývojářských nástrojů

Wedos webhosting, ačkoliv nabízí konkurenceschopné ceny a spolehlivou službu pro méně náročné webové projekty, postrádá několik klíčových funkcí důležitých pro pokročilejší vývojáře. Jednou z významných nevýhod je absence přístupu přes SSH, který je běžně dostupný u zahraničních poskytovatelů, jako například a2hosting, a to i u jejich nejnižších hostingových balíčků. Přístup přes SSH výrazně usnadňuje správu souborů, databází a práci s pokročilými nástroji.

Absence Drush a Composer

Dalším nedostatkem Wedos hostingu je nepodpora Drush a Composer, které jsou kritické pro správu a provoz Drupal 10 webů a doporučené pro údržbu Drupalu 7, 8, 9. Drupal 10, který vyžaduje Composer pro správnou správu balíčků a aktualizací, se tak stává obtížně nasaditelným na platformě Wedos. Zatímco mnoho zahraničních hostingů, včetně již zmíněného a2hostingu, tyto nástroje podporuje i u nejlevnějších tarifů, Wedos je zatím v tomto směru pozadu.

Chybějící SSH přístup i u vyšších balíčků

SSH přístup chybí nejen u základních tarifů, jako jsou NoLimit a NoLimit Extra, ale i slibovaného WMS hostingu (Wedos Managed Server), kde by jeho přítomnost značně usnadnila správu a údržbu webu, databází i serverových procesů. Tato absence ztěžuje práci nejen pro začínající vývojáře, ale i pro ty, kteří potřebují efektivně spravovat náročnější projekty a hledají pokročilé nástroje pro automatizaci a údržbu.


Jak je to s cenami?

Cena je jedním z hlavních důvodů, proč lidé volí Wedos. Tedy abychom byli spravedliví, je to samozřejmě cena ve vztahu ke kvalitě webhostingových služeb. Základní balíček webhostingu začíná na nízké částce (byť v posledních letech se cena zvýšila) a může v některých případech a při zajímavých akcích obsahovat vybranou doménu zdarma. Oproti konkurenci, jako je například Český hosting, je cena nižší, avšak beze ztráty na kvalitě.

Wedos WebSite: Novinka pro tvorbu webu

Nedávno představená služba Wedos WebSite umožňuje uživatelům snadno vytvářet webové stránky bez znalosti kódování. Tato služba konkuruje jednodušším tvůrcům webu na trhu, přičemž nabízí intuitivní prostředí, které zvládnou i začátečníci. Několik Wedos recenzí zmiňuje, že právě tento nástroj je ideální pro menší projekty. Wedos k WebSite službě prezentuje tyto šablony a video návody.

Webmail a administrace

Wedos poskytuje i přístupný webmail, který je snadno přístupný skrze webový prohlížeč. Uživatelé mají k dispozici i možnost rozšířené správy emailových účtů v administraci. Přihlášení do webmailu je jednoduché a uživatelsky přívětivé, což potvrzují i Wedos recenze od dlouhodobých zákazníků. Tedy pokud nejste moc nároční, všichni ostatní si asi nastaví protokol POP/IMAP pro propojení / přesměrování na gmail nebo jiného emailového klienta.

Jak si Wedos stojí ve srovnání s konkurencí?

Wedos se často srovnává s dalšími hostingovými službami na českém trhu, jako je Český hosting nebo Váš Hosting. Ve většině recenzí vyhrává v cenové kategorii, ale náročnější projekty mohou sáhnout po jiných poskytovatelích s více funkcemi pro pokročilé.

Jaké jsou vaše osobní zkušenosti s Wedos službami? Máte nějaké zajímavé postřehy co by mohl Wedos zlepšit nebo naopak v čem natolik vyčnívá oproti konkurenci, že to stojí za zmínku? Napište do komentářů...

Relevantní Komentáře

Pokud chcete být v komentářích transparentní, přihlaste se přes google a napište svůj názor k článku: Webhosting Wedos Recenze: Diskuse, Rady, Tipy, Ceny, Zkušenosti .

Přihlaste se přes google účet.
Průměr: 4.2 (5 x hlasováno)

Musím říct, že příspěvek pokrývá většinu důležitých aspektů ohledně služeb WEDOS, ale chyběla mi tam zmínka o podpoře při přechodu na novější PHP verze. Osobně jsem narazil na problém při upgradu a trvalo mi déle, než bych čekal, než mi podpora podala nějaké konkrétní kroky. Ačkoliv se to nakonec vyřešilo, rychlost odezvy mohla být lepší.

Co se rychlosti serverů týká, narazil jsem také na občasné zpomalení v rámci večerních hodin, když je asi vyšší zatížení, což není ideální, pokud máte web s vyšší návštěvností. Na druhou stranu oceňuji cenovou dostupnost a stabilitu mimo tyto občasné výpadky. Nevím, jestli by mou situaci vyřešila bezplatná verze Cloudflare, z apokus by to asi stálo. Používáte někdo Cloudflare u Wedosu?

Máte někdo podobné zkušenosti s výkonem ve špičkách? Řešíte to? Vím že jsem na sdíleném webhostingu, ale pyšní se Extra výkonem, SSD disky a tak podobně...

Co čekáš od sdíleného hostingu? Už z jeho názvu plyne, že jeho prostředky jsou "sdílené" a když na jeden server nasypeš stovky nebo tisíce webů, tak přetížení je logické. Pokud tě to fakt trápí, měl bys přemýšlet o něčem jiném než sdíleném řešení. Jasně, sdílený hosting může mít SSD a spoustu superlativů v marketingu, ale realita je jiná – prostě sdílíš výkon s ostatními.

Jestli chceš mít skutečnou kontrolu nad výkonem a nezávislost na sousedech na serveru, tak VPS nebo ještě lépe dedikovaný server je jasná volba. Anebo pokud se ti nechce moc hrabat v serverech, tak WMS může být rozumný kompromis – manažovaný /spravovaný/ server, kde se o instalaci a základní věci postarají za tebe, ale pořád budeš mít daleko větší výkon a stabilitu než na sdíleném řešení. Tedy, osobní zkušenost u Wedosu s WMS nemám, ale věřil bych v něj...

S WEDOS mám velmi dobrou zkušenost jako běžný uživatel. Můj web je postavený na WordPressu, má kolem 100 stránek, jen minimum pluginů, a upřímně řečeno, nemám žádné zásadní výhrady. Instalace WordPressu přes jejich rozhraní - instalátor aplikací (POZOR: LowCost webhosting instalátor aplikací neobsahuje) - byla jednoduchá a vše běží hladce.

Co se týče rychlosti, během mého užívání webu jsem nenarazil na problém s načítáním webu (možná někdy když jsem něco na wordpressu upravoval), a to i během zmíněných večerních hodin, kdy by člověk očekával větší zátěž.  Oceňuji také automatické zálohy, dodávají mi klid na duši :) Podpora byla vždy vstřícná a odpověděli mi rychle, i když jsem měl jen základní otázky.

Za cenu, kterou WEDOS nabízí, dostávám služby, které mi naprosto vyhovují pro můj malý projekt, a nemám důvod přecházet jinam.

Osobne se domnivam ze pokud jdeno WMS od Wedosu, pak sluzba zni mozna lakave, ale nezda se mi rozumne na ni provozovat nejaky seriozne zamysleny projekt. Mate vse na jednom serveru a pokud wms pouzivate jsko multihosting, pak pri vypadku vam vypadne vsechno...to nezni moc dobre coz? Ale co ja vim.

Tak to už byste se musel bát všeho. Riziko výpadku existuje u jakéhokoli hostingu, ať už máte sdílený hosting, VPS nebo dedikovaný server. Klíčové je, jak poskytovatel reaguje na takové situace, jak má nastavenou redundanci a zálohování. WMS od Wedosu může být vhodné pro mnoho projektů, pokud je správně nastavené a jsou pravidelně prováděny zálohy. Navíc, v dnešní době, kdy mnoho služeb spoléhá na cloudová řešení, by jeden výpadek neměl paralyzovat seriózní projekt, pokud má firma dobře zvládnutou krizovou strategii. Tady jde spíš o to, mít realistická očekávání a správně vyhodnotit, co váš projekt skutečně potřebuje. Ať se daří...

Připojuji se k dotazům na skutečný reálný výkon WMS. Co když mám třeba 3 Nolimit Extra sdílené webhostingy a třeba 10 statických webů, jak na tom budou moje weby výkonově když je přesunu třeba na nejnižší variantu WMS s jedním procesorem. Samozřejmě těm nejzatěžovanějším dám nejvíce prostředků, ale nikde neviím žádné srovnání skutečných reálných parametrů, respektive výkonu těchto serverů, odezva, třeba i podle nějakých metrik jako PageSpeed Insights nebo GMetrix abychom viděli rozdíl.

Má to snad nějaký důvod že wedos své WMS nazývá spíše Multihosting než aby vyzdvihl vysokou účinnost a rychlost v porovnání s jinými variantami služeb? Ach jo, škoda že jsem nestihl beta test....

No, osobně se domnívám, že NoLimit Extra varianta bude obecně vzato rychlejší, ale bude to záležet na těchto faktorech:

  • S kým vás "šoupnou" na server
  • Kolik lidí se v daný okamžik připojuje, jak mají vytížené své projekty
  • Wedos uptime a aktuální konektivity problémy

Čím horší situace na klasickém !Extra" hostingu, tím lepší na jejich WMS multihostingu. Můj pohled, vím prdlačku.

...a to je přesně ten problém. Tohle nemůžete vy ani nikdo jiný (rozhodně ne Wedos) ovlivnit a je toed yvěc náhody na jakém serveru a s jakými sousedy se na plotnách potkáte. Váš webhosting tak může být permanentně přetížený nehledě na obdivovaný wedos global.

Od té doby co extrémně zdražili základní sdílený webhosting - dalo se to od nich čekat - tak průběžně s weby přecházím jinam. Asi už mají hodně oveček tak mohou ty "nejlevnější" služby potichu zdražovat. Nelíbí se mi to. Navíc na rychlosti to subjektivně moc nepřidalo.

Napište Komentář!

V komentářích se držte tématu, buďte věcní, konkrétní, ale vynechte citlivé osobní údaje.

Restricted HTML

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.