Recenzi.cz > Články >
Matrace za Hubičku? Recenze Dormeo vs Jysk vs MPO & Porovnání Cen

Matrace za Hubičku? Recenze Dormeo vs Jysk vs MPO & Porovnání Cen

Orientačně 8 minut čtení   |   Komentáře (0)
Průměr: 4 (2 x hlasováno)
Obsah tohoto článku

POZOR (Aktualizováno): Na základě velmi negativních zkušeností lidí s Dormeo obchodem a jejich matracemi na zboží či heurece, musíme na tento stav upozornit. 

Kromě negativních recenzí Dormeo matrací jde především o špatné zkušenosti s vyřizováním a doručováním objednávek a případnými reklamacemi, klamavými informacemi ohledně slev a členských karet, dlouhými čekacími lhútami  a špatnou komunikací ze strany eshopu. Dle zákaznických recenzí Dormeo nefunguje jak by mělo a nákup již tak drahé zdravotní matrace je problematický, plný nejasností a překážek. Zda tyto problémy souvisejí s insolvenčním rozhodnutím u společnosti Studio Moderna s.r.o nevíme.


Při hledání ideální matrace je klíčové porovnat různé značky nabízející širokou škálu typů matrací a cenových relací s velkým rozpětím. Dormeo začíná na ceně kolem 5 500 Kč, přičemž nabízí vysoce kvalitní modely s pokročilými technologiemi, jako je viscoelastická pěna a systém Octaspring. Jysk nabízí cenově dostupné matrace za hubičku, s variantami od 3 700 Kč, které poskytují solidní komfort, ale nepřinášeji množství moderních inovací. No a nakonec se podíváme také na recenze populárních matrací od MPO.

Pojďme se podívat na pár zajímavostí o různých typech postelových matrací, jejich online srovnání jak ve smyslu ceny, tak především kvality zpracování a použitých materiálů a zkusme spolu vybrat tu nejlepší a nejlevnější matraci pro lepší a kvalitnější spánek...

Kvalitní matraci oceníte i při hrách se svými dětmi :)  Už jen díky mnohem lepšímu spánku a životnímu stylu.
Kvalitní matraci oceníte i mimo aktivní spánek. Věda nezaostává a věnuje spánkové "polovině" našeho života stále více pozornosti. Je jisté, že velmi dlouho byl vliv spánku na naše zdraví a celkovou pohodu zlehčován či přehlížen.

MPO matrace možná nejsou nejlevnější, ale pohybují se v cenovém rozmezí od 2 500 Kč přes matrace okolo 10 000 Kč a  více a nabízí velmi dobrý poměr kvality a ceny, s modely jako Memory Comfort a matrace Fantasy 1+1, které vyhovují různým spánkovým stylům. Tato srovnání vám pomohou vybrat matraci, která nejlépe odpovídá vašim potřebám a rozpočtu.

Ušetřit 2.000 Kč na matraci by rozhodně neměl být váš cíl. Začněte rozhodnutím, jaký typ kvalitní matrace potřebujete a pak můžete vybírat dle zajímavých akcí a slev na matrace a doplňky...

Jaké jsou výhody a nevýhody matrací Dormeo?

Matrace Dormeo se vyznačují několika klíčovými výhodami, které oslovují širokou veřejnost. Nabízejí vynikající ortopedickou podporu, díky čemuž přispívají k lepšímu spánku a odpočinku. Uživatelé oceňují možnost volby z různých úrovní tvrdosti, což umožňuje přizpůsobit matraci individuálním potřebám. Moderní technologie, jako pěnové pružiny Octaspring a hypoalergenní materiály, zajišťují optimální prodyšnost a přizpůsobení tvaru těla, což je zvlášť výhodné pro alergiky a astmatiky.

Dobré, ale drahé...

Na druhé straně, někteří zákazníci zmiňují vyšší cenu jako potenciální nevýhodu, přičemž většina modelů nabízí dlouhou záruku a možnost vyzkoušení. Další nevýhodou může být to, že některé modely nejsou vhodné pro polohovatelné rošty, což omezuje jejich využití v určitých typech postelí. I přes tyto nedostatky většina recenzí ukazuje na vysokou spokojenost s matracemi Dormeo a pozitivní vliv na kvalitu spánku.

Výhody matrací Dormeo

  • Dlouhá životnost: Kvalitní materiály a konstrukce zajišťují, že matrace vydrží dlouhou dobu bez ztráty vlastností.
  • Možnost vyzkoušení: U některých modelů je možné matraci vyzkoušet na 100 dní a dává vám možnost vrátit matraci, pokud nesplňuje určitá očekávání.
  • Různé velikosti: Jsou dostupné v různých rozměrech, ale tuto výhodu nabízí logicky každý prodejce
  • Jednoduchá údržba: Snímatelné a pratelné potahy usnadňují údržbu matrace.
  • Certifikace: Mnoho modelů má certifikace, které potvrzují jejich hypoalergenní a ekologické vlastnosti.

Nevýhody matrací Dormeo

  • Vyšší cena: Některé modely na trhu jsou v porovnání s konkurencí dražší.
  • Hmotnost: Některé matrace jsou těžší, což může ztěžovat manipulaci při jejich  otáčení nebo přesunu.
  • Vhodnost pro polohovatelné rošty: Ne všechny modely jsou kompatibilní s polohovatelnými rošty, což limituje jejich využití.
  • Riziko proležení: U levnějších modelů hrozí riziko rychlejšího proležení, což je u tak drahých modelů nepříjemné.

Co byste měli vědět o matracích Jysk?

Matrace Jysk jsou oblíbené u široké veřejnosti díky kombinaci dostupnosti a rozmanitosti. Jysk nabízí různé modely, od paměťové pěny po taštičkové varianty, které odpovídají různým potřebám a preferencím klientů. Například matrace Gold F35 se vyznačuje vyváženou tvrdostí a komfortem, přičemž mnozí často chválí, jak dobře tato matrace rozkládá tlak, což přispívá k pohodlnějšímu spánku bez probouzení s následnými bolestmi zad nebo krku​. 

Levnější a přitom dostatečně kvalitní

Mnoho zákazníků si pochvaluje take dobrou trvanlivost matrací, které si udržují svou původní kvalitu i po několika letech používání​. Vzhledem k široké nabídce a příznivým cenám se matrace Jysk stávají atraktivní volbou pro ty, kteří hledají kvalitní spánek bez vysokých výdajů. Pokud vás zajímá dostupnost, ceny Jysk matrací, stupně jejich  tuhosti či zkušenosti zákazníků, zde jsou odpovědi:

  • Dostupnost a široký výběr
  • Jysk nabízí různé typy matrací, včetně modelů s paměťovou pěnou a taštičkovými pružinami.
  • Cenová kategorie
  • Produkty jsou cenově dostupné, což je činí atraktivními pro široké spektrum zákazníků.
  • Střední tuhost
  • Většina matrací má střední tuhost, což je ideální pro různé styly spánku.
  • Regulace teploty
  • Některé matrace efektivně regulují teplotu, což je užitečné pro ty, kteří se v noci potí.
  • Možnost vyzkoušení
  • Doporučuje se matrace před koupí osobně vyzkoušet, aby se zjistila vhodnost pro individuální potřeby.
  • Zkušenosti uživatelů
  • Pozitivní hodnocení od zákazníků ohledně pohodlí a trvanlivosti, i když se občas objevují stížnosti na proležení.

MPO Matrace: Recenze & zkušenosti lidí

MPO matrace si získávají na českém trhu stále větší oblibu, a to především díky vysoké kvalitě a pohodlí, které nabízejí. Mezi nejoblíbenější modely patří MPO Memory Comfort 1+1, která se pyšní sedmi anatomickými zónami a vrstvou viscoelastické pěny. Tato matrace je často doporučována lidem s problémy se zády, neboť skvěle podporuje klouby a páteř, což přispívá k lepší kvalitě spánku. 

Fakta & zajímavosti

  • Široká nabídka modelů: MPO nabízí různé modely matrací, včetně partnerských variant, které mají odlišnou tuhost na každé straně pro individuální přizpůsobení.
  • Materiály: Většina matrací MPO používá přírodní materiály, jako je kokos nebo ovčí vlna, které zajišťují lepší hygienu a pohodlí.
  • Záruka: Na matrace MPO se často vztahuje záruka od 2 do 15 let, což svědčí o důvěře výrobce v kvalitu svých produktů.
  • Údržba: Všechny matrace MPO mají odnímatelné a pratelné potahy, což usnadňuje údržbu a hygienu.
  • Cenová dostupnost: Ceny matrací MPO jsou konkurenceschopné, s modely začínajícími již od 2 500 Kč, což je atraktivní volba pro širokou veřejnost.
  • Ergonomie: Většina modelů je navržena tak, aby se dokonale přizpůsobila tělu a zajistila optimální podporu během spánku.

Zkušenosti zákazníků

Zákazníci také vyzdvihují její odolnost a antibakteriální úpravu, která zajišťuje zdravější spací prostředí. V recenzích na MPO se uvádí i velmi dobré zkušenosti se zákaznickým servisem a rychlostí dodání, což činí MPO atraktivní volbou pro ty, kteří hledají spolehlivého výrobce matrací​. Celkově lze říci, že matrace MPO jsou vnímány jako kvalitní produkt s dobrou podporou a příznivou cenou, což potvrzují vysoké hodnocení zákazníků na různých platformách​ (Heureka, aRecenze). Níže uvedený obrázek krásně ilustruje, jaké jsou správně (vhodné) polohy ve spánku, respektive jak je naše krční a bederní páteř deformována pokud mám příliš měkkou (soft) nebo naopak tvrdou (firm) matraci.

Infografika. Jak správná volba matrace zlepšuje celý spánek a jaké jsou nevhodné pozice ve spánku?
Infografika. Jak správná volba matrace zlepšuje celý spánek a jaké jsou nevhodné pozice ve spánku?

Typy a vlastnosti matrací MPO

MPO nabízí rozmanité matrace, které odpovídají různým potřebám uživatelů. Memory Comfort s 7 anatomickými zónami (cca 9.000 Kč) zajišťuje výbornou oporu pro páteř a klouby, zatímco Fantasy je partnerská matrace s různou tuhostí na obou stranách pro maximální pohodlí. Xena poskytuje dobrou oporu díky PUR pěně, a Adéla je cenově dostupná volba vhodná pro příležitostné použití. Tyto matrace se vyznačují kvalitními materiály a zaměřují se na pohodlí, což je důvodem jejich oblíbenosti.

Typ matracePopis
Memory ComfortOrtopedická matrace s 7 anatomickými zónami, ideální pro podporu páteře a kloubů.
FantasyPartnerská matrace s různou tuhostí na každé straně, přizpůsobí se potřebám jednotlivců.
XenaMatrace vyrobená z PUR pěny, poskytující dobrou oporu a tvarovou stálost.
AdélaKlasická matrace s nízkou cenou, vhodná pro příležitostné použití, jako například na hosty.
PraktikaCenově dostupná varianta, která se hodí na přistýlky nebo do dětských postýlek.
Taštičková matraceKombinace pružin a paměťové pěny, zajišťující optimální rozložení hmotnosti a pohodlí.

Jak vybrat správnou matraci podle vašich potřeb?

Výběr matrace závisí na několika faktorech, jako je vaše váha, výška a preferovaný styl spánku. Pro osoby spící na břiše jsou vhodné středně tvrdé matrace, zatímco pro ty, kteří spí na boku, mohou být lepší měkčí varianty, které lépe tlumí tlak na ramena a boky​. Nezapomeňte zohlednit i vaše zdravotní potřeby, jako je například alergie nebo bolesti zad, a vybírat produkty, které jsou certifikovány jako zdravotnické pomůcky.

Jaký je cenový rozdíl mezi Dormeo a Jysk?

Cenový rozdíl mezi matracemi značek Dormeo a Jysk je významný a odráží kvalitu a vlastnosti jednotlivých produktů. Matrace Dormeo začínají na přibližně 5 500 Kč a mohou dosahovat až 35 000 Kč za luxusní modely. Většina uživatelů oceňuje jejich ortopedické vlastnosti, více anatomických zón a použití kvalitních materiálů, které přispívají k pohodlnému spánku. Například modely s možností nastavení tvrdosti a různými tloušťkami, které se pohybují kolem 10 000 Kč, jsou obzvlášť populární​.

Vybrat Nejlepší Matraci

Na druhé straně Jysk nabízí matrace, jejichž ceny začínají kolem 3 700 Kč a sahají až do 10 000 Kč. Zákazníci často chválí dobrý poměr cena/výkon, přičemž matrace poskytují dostatečnou podporu a pohodlí. I když někteří uživatelé uvádějí, že matrace Jysk jsou srovnatelné s některými modely Dormeo, může jim chybět stejná úroveň inovativních technologií a delší životnosti​. Obě značky tedy mají své specifické výhody, a tak je důležité zvážit, co je pro vás při výběru matrace prioritou – cena nebo specifické vlastnosti a technologie.

Typ matraceDormeoJysk
Pěnové matrace- Jádro Ecocell: flexibilní a prodyšné
- Octaspring: pěnové pružiny
- Polyuretánová pěna: cenově dostupné varianty
 - Viscoelastická pěna: adaptivní vlastnosti- Paměťová pěna: vhodná pro izolaci pohybu
Pružinové matrace- Taštičkové pružiny: skvělá podpora a rozložení hmotnosti- Taštičkové pružiny: lepší opora a rozložení hmotnosti
Speciality- Možnost nastavení tuhosti
- Hypoalergenní a antibakteriální úpravy
- Snadná údržba: odnímatelné potahy pro praní
 - Záruka až 15 let na vybrané modely- Cenové rozpětí: od 3 700 Kč do 10 000 Kč

Volba Rozměru Matrace + materiál, nosnost, cena

Při výběru matrace hraje rozměr klíčovou roli nejen v pohodlí, ale také v podpoře, kterou matrace poskytuje. Rozměry matrací, jako jsou 90x200, 180x200, 140x200, 160x200, 80x200 a 120x200 cm, ovlivňují nejen to, jak se na matraci spí, ale také jak se hodí do prostoru vaší ložnice. Obecně platí, že větší matrace nabízejí více prostoru, což je výhodné pro páry, zatímco menší rozměry mohou být ideální pro jednotlivce nebo do menších prostor.

Nejčastější rozměry

Nejčastěji se matrace 90x200 cm používají v jednolůžkových postelích a jsou vhodné pro studenty nebo děti. Naopak matrace 180x200 cm jsou ideální pro páry, které chtějí dostatek prostoru pro pohodlný spánek. Další rozměry, jako 140x200 a 160x200 cm, poskytují kompromis mezi komfortem a úsporným využitím prostoru.

Materiál, Nosnost a Cena

Materiál matrace výrazně ovlivňuje komfort a její trvanlivost. Paměťová pěna je oblíbená pro svou schopnost tvarovat se podle těla, zatímco latex poskytuje lepší podporu a je prodyšnější. Nosnost matrace by měla odpovídat hmotnosti uživatele; matrace s nižší nosností nejsou vhodné pro těžší spáče, což může vést k rychlejšímu opotřebení. Cenové rozpětí se pohybuje od dostupných variant pro jednotlivce po luxusní modely pro páry.

Typy matrací a budoucnost

Celkem se můžeme setkat s několika typy matrací, mezi které patří paměťová pěna, latexové, taštičkové pružiny, hybridní, innerspring a airbed, přičemž každý typ nabízí unikátní vlastnosti a výhody pro různé preference a potřeby spáčů.

V posledních letech došlo k významnému pokroku ve výzkumu matrací, přičemž nové technologie, jako je gelová paměťová pěna a taštičkové pružiny, byly vyvinuty pro zlepšení komfortu a podpory, a to především pro lidi s bolestmi zad a kloubů.

Typ matraceCo je důležité vědět?
Paměťová pěnaSkvěle se přizpůsobuje tvaru těla, ideální pro zmírnění tlakových bodů.
LatexPřirozený materiál s vysokou elasticitou a dobrou prodyšností, ideální pro alergiky.
Taštičkové pružinyKombinují pružinovou podporu s pohodlím pěny, nabízejí dobrou ventilaci a stabilitu.
HybridníKombinace pružin a různých typů pěny, poskytuje vyváženou podporu a pohodlí.
InnerspringTradiční pružinové matrace, známé svou dobrou ventilací a cenovou dostupností.
AirbedMatrace s nastavitelnou tuhostí díky vzduchovým komorám, vhodné pro páry s různými preferencemi.

Matrace 90x200 - nejběžnější (standardní) rozměr matrace

Matrace s rozměry 90x200 cm jsou velmi populární, zejména pro jednolůžkové postele a menší ložnice. Tento rozměr je ideální pro jednotlivce, kteří potřebují dostatek prostoru pro pohodlný spánek. Většina modelů v této velikosti je k dispozici v různých tvrdostech, což umožňuje uživatelům vybrat si podle svých preferencí.

ParametrHodnota
Doporučená nosnostdo 120 kg
Výška matrace14-25 cm
Průměrná cena3 500 - 10 000 Kč
Typy materiáluPUR pěna, paměťová pěna, taštičkové pružiny

Matrace 180x200 - ideální pro manželské postele

Tento rozměr matrace je ideální pro páry, poskytuje dostatek prostoru pro pohodlný spánek. Matrace 180x200 cm jsou vhodné pro manželské postele a jsou často vyhledávané pro své ergonomické vlastnosti. Uživatelé si mohou vybrat mezi různými tvrdostmi, což je výhodné pro páry s různými preferencemi. Matrace 180x200  lidé preferují pro manželské postele vzhledem k faktu, že jde o standard, ale také proto, aby eliminovali nepříjemnosti spojené se škvírami mezi dvěma matracemi.

ParametrHodnota
Doporučená nosnostdo 240 kg
Výška matrace20-30 cm
Průměrná cena8 000 - 20 000 Kč
Typy materiáluPaměťová pěna, latex, taštičkové pružiny

Matrace 140x200 - komfort pro jednoho spáče (dvě osoby).

Matrace 140x200 cm představují skvělou volbu pro menší páry nebo jednotlivce, kteří chtějí více prostoru. Tento rozměr je ideální pro postele typu "queen" a je dostatečně prostorný pro pohodlný spánek. K dispozici jsou modely s různými materiály a technologiemi, což zajišťuje kvalitní oporu. Matrace 140x200 jsou velmi oblíbené pro francouzská lůžka, kdy poskytují výborný komfort pro jednoho spáče a občasný prostor pro dvě osoby.

ParametrHodnota
Doporučená nosnostdo 200 kg
Výška matrace15-25 cm
Průměrná cena5 000 - 15 000 Kč
Typy materiáluPUR pěna, taštičkové pružiny

Matrace 160x200 - vhodné pro menší dvojlůžko

Matrace s rozměrem 160x200 cm nabízejí ideální kombinaci komfortu a prostoru, což je činí vhodnými pro páry, které se chtějí vyspat v pohodlí. Tento rozměr se často doporučuje pro manželské postele a poskytuje dostatek prostoru pro pohodlné spaní. K dispozici jsou různé tvrdosti a materiály, což zajišťuje širokou škálu možností.

ParametrHodnota
Doporučená nosnostdo 220 kg
Výška matrace18-28 cm
Průměrná cena6 000 - 18 000 Kč
Typy materiáluPaměťová pěna, latex, taštičkové pružiny

Matrace 80x200 - studentské lůžko / užší varianta pro partnerskou postel

Matrace s rozměrem 80x200 cm jsou ideální pro děti, hosty nebo do menších prostor. Tento rozměr je velmi praktický a nabízí dostatek pohodlí pro jednotlivce. Je často volen pro přistýlky nebo jednolůžkové postele. K dispozici jsou i modely, které se snadno přizpůsobí různým potřebám.

ParametrHodnota
Doporučená nosnostdo 100 kg
Výška matrace10-20 cm
Průměrná cena2 500 - 8 000 Kč
Typy materiáluPUR pěna, molitan, taštičkové pružiny

Matrace 120x200 - ideální nejen pro těžší osoby a seniory

Matrace s rozměrem 120x200 cm jsou skvělou volbou pro ty, kteří potřebují více prostoru než klasické jednolůžkové matrace. Tento rozměr je ideální pro malé manželské postele nebo postele pro jednoho, kteří se chtějí vyspat komfortně. Modely jsou k dispozici v různých tvrdostech a materiálech. Matrace 120x200  poskytují lepší rozložení hmotnosti a komfort.

ParametrHodnota
Doporučená nosnostdo 160 kg
Výška matrace14-24 cm
Průměrná cena4 000 - 12 000 Kč
Typy materiáluPaměťová pěna, latex, PUR pěna

Co hovoří pro matrace od MPO?

  • Rodinný výrobce: Jde o českou firmu s rodinnou tradicí.
  • Doprava zdarma: Bezplatná doprava na všechny objednávky.
  • Anatomický polštářek zdarma: Dárek je součástí objednávky.
  • Matrace na míru: Možnost přizpůsobení dle potřeb zákazníka.
  • Kvalitní materiály: Použití prvotřídních a přírodních materiálů.
  • 20 let zkušeností: Dlouhá historie v oboru.
  • 4 firemní prodejny: Možnost osobního nákupu a konzultace.
  • 100% garance spokojenosti: Nevím přesně, co to znamená :)

Nemůžete vybrat MATRACI? Začněte ZDE

Komentáře: Sdělte Váš názor!

Pokud chcete být v komentářích transparentní, přihlaste se přes google a napište svůj názor k článku: Matrace za Hubičku? Recenze Dormeo vs Jysk vs MPO & Porovnání Cen .

Přihlaste se přes google účet.
Průměr: 4 (2 x hlasováno)

Napište Komentář!

V komentářích se držte tématu, buďte věcní, konkrétní, ale vynechte citlivé osobní údaje.

Restricted HTML

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.