Recenzi.cz > Články >
Nejlevnější Volné Domény na Prodej od 13 Kč

Nejlevnější Volné Domény na Prodej od 13 Kč

Orientačně 4 minuty čtení   |   Komentáře (0)
Průměr: 4.5 (2 x hlasováno)
Obsah tohoto článku

Levné domény od 13 Kč? Zní to jako skvělá nabídka, a také je, nicméně jen v případě, že víte, do čeho jdete. První rok je u specifických domén jako .FUN, .ONLINE nebo .XYZ sice extrémně levný, ale následné roční obnovy vás mohou vyjít draho. Pokud chcete doménu jen na krátkodobý projekt nebo zkušební web, jsou tyto nabídky výhodné. Pokud ale máte v plánu budovat dlouhodobý projekt, vyplatí se pečlivě zvážit, zda se levná doména skutečně vyplatí. 


Fungující a zavedený web se pak musí převádět / přesměrovávat na novou doménu a to jsou komplikace. Občas je možné narazit na slevové kupony, které nabízejí výhodné prodloužení některých doménových služeb, ale ty se objevují jen zřídka, jde takřka výhradně o slevy na webhosting, ať už sdílený, VPS, WMS, AI (drag-and-drop) Website nebo dedikované servery.

Zákazníci, kteří hledají stabilní řešení a zaměřují se na český trh, by měli zvážit registraci .CZ domény, která je dostupná za 145 Kč včetně DPH nejen na první rok, ale i v každém následujícím roce. Tato koncovka je stále tou nejspolehlivější volbou pro lokální podnikání a obsah, a navíc za garantovaně nejnižší cenu od českého registrátora.

Například doména .FUN vás na první rok stojí jen 13 Kč, ale po uplynutí této akce zaplatíte za obnovu 943,80 Kč ročně. Podobné je to s dalšími atraktivními koncovkami jako .XYZ nebo .ONLINE – levný začátek, ale následně vysoké poplatky. 

Nejlevnější domény na českém trhu + následné náklady

I když akční ceny jsou skvělé, většina domén má po prvním roce mnohem vyšší cenu. Zde je přehled nejlevnějších domén a jejich skutečných nákladů pokud se podíváme na nabídku společnosti wedos webhosting.

  • Doména .FUN: První rok za 13 Kč, ale po prvním roce obnova vyjde na 943 Kč s DPH.
  • Doména .ONLINE: Registrace na první rok za 66 Kč s DPH, následně pak za 943 Kč s DPH.
  • Doména .EU: První rok za 82 Kč s DPH, ale obnova stojí 163 Kč s DPH.
  • Doména .XYZ: první rok za 62 Kč s DPH, ale po roce vás čeká obnova za 377 Kč s DPH.

Co z toho tedy vyplývá?

Pokud oménu s touto koncovkou stejně uvažujete, nebo ji prostě musíte mít, rozhodně po této akci skočte, ne každý nabízí tak vysoké slevové kupony na atraktivní doménová jména. Zvažte ale fakt, že doménu si nekupujete zpravidla na rok, ale budujete jejím prostřednictvím svou značku, do čehož dáváte zpravidla nemalé úsilí a je možné, že se s takovým doménovým jménem nebudete chtít rozloučit. Nikdo nevíme, jak to bude s cenami těchto TLD domén do budoucna a zda vyplatí například spekulace a nakupování těchto premiových domén za účelem zhodnocení v budoucnu.

Proč jsou první roky tak levné?

Nízké ceny za první rok jsou často součástí propagačních akcí, které mají přilákat nové zákazníky. Registrátoři tím chtějí získat nové uživatele a dát jim možnost levně začít. Avšak jakmile se rozhodnete doménu udržet i po prvním roce, musíte počítat s vyššími náklady na její obnovu. Proto je důležité zvážit dlouhodobou cenovou strategii při výběru domény.

Společnost Wedos aktuálně spravuje a chrání více jak 408 000 domén.

Vyplatí se levné domény?

Levné domény, jako jsou .FUN nebo .XYZ, mohou být výhodné, pokud potřebujete doménu pro krátkodobý projekt, testování nebo experimenty. Nicméně, pokud plánujete dlouhodobý provoz webu, je potřeba si dobře spočítat, kolik vás bude stát obnova. Například doména .FUN je po prvním roce více než 70krát dražší než cena za první rok.

Jak si zajistit co nejlepší podmínky pro obnovu?

Abyste předešli nepříjemným překvapením při obnově, je vhodné sledovat akce i pro následné roky. Někteří registrátoři nabízejí slevové kupony nejen na registraci, ale i na prodloužení. Doporučuje se také kontrolovat podmínky, které mohou nabízet výhodnější ceny při hromadné registraci více domén nebo prodloužení na více let.

Hromadná registrace: Výhodné řešení pro firmy

Pokud spravujete více domén, je možnost hromadné registrace ideální volbou. Někteří registrátoři poskytují lepší ceny nebo bonusy při registraci většího počtu domén. Stejně tak existuje možnost hromadného převodu domén, pokud chcete přejít k jinému registrátorovi s výhodnějšími podmínkami.

Nejpopulárnější domény v ČR

Nejpopulárnější domény v ČR, jako .cz, jsou základem pro většinu webových stránek a podniků. S více než 1,4 milionu registrovaných .cz domén jde o nejčastěji používanou národní doménu. Mezi další oblíbené varianty patří .eu, která je často využívána firmami s evropským dosahem, s více než 300 tisíci registracemi. Globalizovaná .com doména, populární nejen v Česku, je klíčová pro mezinárodní podnikání. Celkově se v ČR každoročně prodlouží stovky tisíc registrací, což ukazuje na rostoucí digitalizaci a online podnikání.

TLDRegistrace (Kč/rok)Prodloužení (Kč/rok)
.cz145145
.eu68135
.com320320

Nejdražší domény

Nejdražší domény zahrnují speciální kategorie, které jsou zaměřené na velmi specifické trhy nebo luxusní segmenty podnikání. Domény jako .auto, .luxury nebo .law mohou stát až několik desítek tisíc korun ročně. Například doména .auto má cenu prodloužení okolo 62 400 Kč ročně, zatímco .law stojí přibližně 2 340 Kč ročně. Tyto domény jsou často vyhledávány prestižními firmami a podnikateli, kteří chtějí exkluzivní doménové jméno, které podtrhuje jejich profesionální zaměření nebo prestiž v daném oboru.

TLDRegistrace (Kč/rok)Prodloužení (Kč/rok)
.car62,40062,400
.security62,40062,400
.inc62,40062,400

Nejlevnější domény - jen na první rok!

Nejlevnější domény, které jsou uvedeny v tabulce, často nabízejí velmi nízkou cenu za první rok registrace – například domény jako .fun nebo .xyz stojí pouze 13 Kč a 52 Kč za první rok. Tyto nízké ceny jsou ideální pro osobní blogy, menší projekty nebo startupy, které chtějí levně začít. Nicméně pozor, prodloužení těchto domén je výrazně dražší. Například prodloužení domény .fun může stát až 780 Kč ročně, zatímco .xyz může stát kolem 312 Kč ročně. I když jsou tyto domény zpočátku atraktivní díky nízké ceně, je důležité myslet dopředu na jejich dlouhodobé náklady.

TLDRegistrace (Kč/rok)Prodloužení (Kč/rok)
.fun13780
.xyz52312
.online55780

Oblíbená nadnárodní .COM doména a další

Domény v této tabulce představují vyváženou cenovou kategorii, která je vhodná pro široké spektrum použití, včetně firemních webů a e-commerce projektů. Domény jako .com, .net, nebo .org patří mezi stabilní a spolehlivé volby s ročními náklady kolem 320 Kč500 Kč za registraci a prodloužení. Tyto domény jsou preferovány pro jejich důvěryhodnost a široké možnosti použití, ať už jde o firemní prezentace, online obchody nebo neziskové organizace. Jsou vhodné pro ty, kteří hledají solidní a cenově dostupnou variantu bez výrazných výkyvů v cenách.

TLDRegistrace (Kč/rok)Prodloužení (Kč/rok)
.art94624
.org358358
.tech601,248

Závěr: Co je dobré vědět před registrací?

Domény za nízké ceny mohou být výhodné, pokud si uvědomíte následné náklady na obnovu. Nejlevnější domény, jako .FUN za 13 Kč, mohou mít po prvním roce velmi vysoké obnovovací poplatky, které je potřeba zahrnout do dlouhodobého rozpočtu. Před registrací se proto vyplatí dobře promyslet, zda vám nízká cena na první rok stojí za vyšší náklady v dalších letech.

Začněte tou nejzábavnější částí a to je vyhledání té pravé "volné" domény, respektive doménového jména, které vás bude mnohdy dlouhé roky provázet...

Komentáře: Sdělte Váš názor!

Pokud chcete být v komentářích transparentní, přihlaste se přes google a napište svůj názor k článku: Nejlevnější Volné Domény na Prodej od 13 Kč .

Přihlaste se přes google účet.
Průměr: 4.5 (2 x hlasováno)

Napište Komentář!

V komentářích se držte tématu, buďte věcní, konkrétní, ale vynechte citlivé osobní údaje.

Restricted HTML

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.